Akupunktur

Akupunktur är en behandlingsmetod som ursprungligen kommer från den traditionella kinesiska medicinen, men som sedan några årtionden även används i Sverige och andra delar av världen. Det är framför allt mot smärta i muskler och leder som man brukar få behandlingarna.

När man får behandlingen frigörs bland annat kroppens egna smärtstillande ämnen, så kallade endorfiner. Det kan göra att smärtan minskar.

Förberedelser

Vid det första besöket ställer terapeuten frågor om vilka besvär man har och gör en undersökning genom att klämma och känna på de områden där man har ont. På det sättet kan terapeuten avgöra vilka punkter som ska behandlas.

Hur går behandlingen till?

Behandling med akupunktur innebär att tunna, sterila nålar sticks in på bestämda punkter på kroppen. Det är vanligt att man fortsätter med regelbundna behandlingar som glesas ut när man börjar känna sig bättre.

Många känner sig bättre efter en tids akupunktur behandling. Just efter behandlingen är det vanligt att känna sig trött.

Används framför allt som smärtbehandling.

I Sverige får man framför allt akupunktur mot smärta. Behandlingen kan till exempel användas om man har värk i nacke, axlar, rygg, muskler och leder, migrän eller annan huvudvärk samt olika typer av nervsmärtor. Man kan även behandlas med akupunktur vid stress, illamående till exempel efter narkos och som smärtlindring vid förlossning.

Kroppens egna smärtstillande ämnen frigörs

Västerländska studier på djur och människor har visat att det är nervsystemet som skapar effekterna av akupunktur. Nålarna aktiverar nervtrådar i hud och muskler. Nervtrådarna skickar impulser till ryggmärgen och vidare till hjärnan. Impulserna leder till att kroppens egna smärtstillande ämnen, så kallade endorfiner, frigörs. Endorfiner liknar morfin och har en smärtstillande effekt.

Även så kallade transmittorsubstanser, det vill säga kemiska ämnen som hjälper till att föra över information i hjärnan och nervsystemet, påverkas av akupunktur. Effekten kan bli att smärtimpulser sorteras bort i ryggmärgen och inte upplevs som smärta.

Pris: 495 kr / ca 25 min

NYHET!
Nu har vi utökat kunskapen med en kurs i en ny akupunkturteknink kallad "DRY NEEDLE"

Den här nya akupunkurtekniken kan vara lämplig för dig som har haft spänningar länge och inte hittat något som har fungerat bra i behandlingsväg, skillnaden mot vanlig akupunktur är att denna teknik upplevs mycket kraftfullare.

Vi behandlar ofta axlar och nacke, huvudvärk och spänningar i ländryggen.

Välkommen in och prova hälsar leg. naprapat Christian AbrahamssonRegistrera dig - boka online!
Registrera dig för att kunna boka tider!

Beställ ett presentkort!
Beställ ett presentkort!
Den perfekta gåvan!
Beställ ett friskvårdskort!
Enkelt & smidigt samt att du får upp till 20% rabatt på behandlingarna!
Nyhetsbrev